Laboratori del Silenci a Espai TragantDansa, 10-07-2015, Barcelona.

 

Yolanda Alonso, dance
Noriko Kato, dance
Lena Nygren, dance
Christer Bothén, contrabass clarinet
Miquel Jordà, sopranino clarinet
& many guests
El Laboratori del silenci és una proposta d’exploració del silenci com a eina creativa. Un treball que estimula la creació i la pràctica de la dansa.
L’idea és desenvolupar un procés en grup partint de diversos tipus de meditació i improvisació. En les primeres sessions ens trobarem en l’espai de tragantDansa i ens concentrarem en relació a l’espai interior i silenci per posteriorment realitzar una exploració en un espai exterior tranquil del barri de Gràcia.
Al final presentarem una “Accion” inspirada en les diferents experiències del silenci i les pràctiques d’improvisació realitzades durant el curs.
Per mi el laboratori és una resposta a la constant agressió d’imatges i informació, a través de telèfons, ordenadors, televisions, etc… que vivim en l’actualitat. Una necessitat de crear en silenci per poder escoltar la veu interior i una necessitat de fer-ho en grup, compartint la metodologia de treball. Les eines que utilitzo venen de la meditació, concretament de la tècnica del “Mindfullness”, la pràctica de la cal·ligrafia, la pintura xinesa i de l’experiència amb el Contact-Improvisació.

Yolanda Alonso (Suecia/ Barcelona)
Artista audiovisual i performer, actualment resideix i treballa com a professora d’Art a Estocolm. Va estudiar Historia de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (1986), així com pintura i dansa contemporània. Actualment és directora artística i coreògrafa del grup de dansa På Egna Ben formar per persones amb disminucions psíquiques.
Interessada en la performance com a trobada de diferents disciplines artístiques especialment la imatge i el moviment corporal. Ha estudiat àmpliament dansa contemporània, tècniques de meditació “Mindfullness” i Contact Improvisation (CI), amb la Nancy Stark Smith, Benno Voorham, Katy Duck, Kirstie Simson i Julyen Hamilton.
Dona cursos a Estocolmo a l’associació de dansa Danscentrum i a Fylkingen i és membre en actiu de la comunitat de CI d’Estocolm en la que organitza cursos, jams i festivals.
Persenta les seves últimes produccions amb el Grupo Ensemble ALAZART. Un dels últims projectes “Kvinnor på en brygga ” (Dones al moll) es una “site related performance” creada especialment per un espai al moll d’Estocolm i presentat al festival Stoff 2012 amb 5 dones de 5 països diferents. + informació www.yolandabothen.se